OKUPLJAMO VIŠE OD

180 FIRMI ČLANICA

Firme koje posluju u najrazličitijim delatnostima poklonile su nam svoje poverenje.

IZVOR PROVERENIH

POSLOVNIH INFORMACIJA

Svakodnevno pratimo relevantne poslovne vesti, izmene zakonskih regulativa i druge informacije koje utiču na privredu.

MOGUĆNOST OSTVARIVANJA ZNAČAJNIH UŠTEDA

Firme članice Unije poslodavaca Srbije – poslodavci Zrenjanina ostvaruju uštede kroz kolektivne ugovore za članice udruženja.

O NAMA

Poverenje – preduslov uspeha i trajanja

 

Od svog osnivanja 2005. godine do danas Unija je okupila 187 privrednih subjekata sa više od 6000 zaposlenih, a gotovo 250 lokalnih firmi pružilo je svoj doprinos razvoju organizacije.

Osnovni cilj delovanja Unije poslodavaca u Zrenjaninu jeste zaštita interesa firmi članica, pružanje pravovremenih informacija od značaja za poslovanje, ostvarivanje ušteda sklapanjem kolektivnih ugovora, edukacija privrednika i zaposlenih, pravno savetovanje, savetovanje i podrška pri konkurisanju kod različitih fondova, promocija privatnog preduzetništva, organizacija događaja od značaja za lokalnu privredu, umrežavanje članova i podsticanje poslovne saradnje među firmama.

Unija poslodavaca Srbije – poslodavci Zrenjanina je deo Unije poslodavaca Srbije, jedinog udruženja poslodavaca iz naše države koje je član Međunarodne organizacije rada.

Preko Unije poslodavaca Srbije, poslodavci iz Zrenjanina i Srednjobanatskog upravnog okruga deluju na državnom i međunarodnom nivou. Unija poslodavaca Srbije jedina je organizacija koja je stekla pravo da predstavlja poslodavce u pregovorima sa državnim organima i sindikatima i koja je priznata od strane sličnih organizacija u Evropskoj Uniji.
Upravljačku strukturu lokalne kancelarije u Zrenjaninu čini Upravni odbor na čelu sa Predsednikom, koji je izabran na osnovu glasova najmanje polovine članova. 

MISIJA

Predstavljanje, unapređenje i zaštita poslovnih interesa članova Unije i drugih poslodavca u celokupnom privatnom sektoru na teritoriji Grada Zrenjanina i opština Srednjobanatskog upravnog okruga.

VIZIJA

Vodeća organizacija poslodavaca sa najvećim uticajem na kreiranje razvojne ekonomske politike na teritoriji Grada Zrenjanina i opština Srednjobanatskog upravnog okruga.

CILJEVI

Podsticanje privrednog razvoja, zaštita poslovnih interesa članova, pružanje usluga iz domena delovanja, razvoj socijalnog dijaloga, saradnja sa institucijama i organizacijama.

Projekti i aktivnosti

Prepoznatljivost u poslovnoj zajednici stekli smo aktivnostima koje sprovodimo godinama unazad, realizovanim projektima i saradnjom sa drugim poslovnim organizacijama.

PORTAL VIRTUELNI INKUBATOR

Portal Virtuelni inkubator nastao je krajem 2017. godine, kao rezultat višemesečnog rada na kreiranju web platforme od višestrukog značaja za privrednike i preduzetnike srednjeg Banata.

Virtuelni inkubator

ZAŠTITA INTERESA POSLODAVACA

Kontinuirano radimo na poboljšanju lokalnog privrednog ambijenta, uslova poslovanja i privređivanja. Iniciramo izmene zakona, propisa i gradskih odluka koji utiču na privredu. Promovišemo privatno preduzetništvo, samozapošljavanje, inovacije i društvenu odgovornost preduzeća.

UMREŽAVANJE PREDUZETNIKA

Organizujemo različite formalne i neformalne skupove u cilju umrežavanja privrednika, podsticanja međusobne saradnje, razmene informacija i poboljšanja komunikacije među članovima.

EDUKATIVNI I INFORMATIVNI SKUPOVI

Pored solidarnosti i zajedništva, znanje je jedna od osnovnih vrednosti koje negujemo. U skladu sa potrebama naših članica, organizujemo edukacije, radionice, treninge i informativne skupove na različite poslovne teme.

LETNJA STRUČNA PRAKSA

Pružamo mogućnost studentima 3. i 4. godine osnovnih akademskih studija sa Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ da obavljaju praksu u našim firmama. Projekat je inicirao Zrenjaninski poslovni krug (ZREPOK), a podržao Grad Zrenjanin.

SARADNJA SA DRUGIM INSTITUCIJAMA I ORGANIZACIJAMA

Unija poslodavaca Srbije – poslodavci Zrenjanina uspostavila je saradnju sa svim poslovnim organizacijama na teritoriji srednjeg Banata, sa obrazovnim i visokoobrazovnim institucijama i drugim činiocima javne i poslovne zajednice.

ČLANSTVO U DRUGIM ORGANIZACIJAMA

Osim što predstavljamo ogranak Unije poslodavaca Srbije, sarađujemo sa Zrenjaninskom poslovnim krugom, Regionalnom privrednom komorom i Opštim udruženjem preduzetnika, a članovi smo Poslovnog saveta grada Zrenjanina i Zrenjaninskog IKT klastera.

SAJAM PRIVREDE ZRBIZNET

Privredna manifestacija ZrBizNet osmišljena je da okupi preduzetnike i privrednike sa teritorije Srbije ali i drugih zemalja iz regiona, da pospeši komunikaciju između privrednih subjekata, odnosno da stvori nove poslovne kontakte. 

ZrBizNet

ŽENSKO PREDUZETNIŠTVO

Krajem 2017. godine, osnovali smo Sekciju za žensko preduzetništvo koja aktivno radi na promociji preduzetništva kod žena i mladih, prevazilaženju izazova u poslovanju, edukaciji i umrežavanju.

UDRUŽENJE ZA SVE GENERACIJE

Briga o narednim generacijama obaveza je celokupnog društva. I mi skromno doprinosimo, organizovanjem Dečije pijace, organizovanjem dodele paketića za mališane iz firmi članica, prikupljanjem humanitarne pomoći za najugroženije.

Drugi o nama

PORTAL VIRTUELNI INKUBATOR

Posetite bazu članova Unije poslodavaca Srbije – poslodavci Zrenjanina na Virtuelnom inkubatoru.

ČLANOVI

Strategija Unije poslodavaca Srbije – poslodavci Zrenjanina

Definisali smo fokusne tačke i aktivnosti daljeg razvoja organizacije, oslanjajući se na interne i eksterne strateške okvire, aktuelnu politiku Vlade Republike Srbije, evropske i globalne poslovne trendove i stavove
članova organizacije.

Upravni odbor i stručna služba

Kao i svaku drugu organizaciju, Uniju poslodavaca Srbije poslodavci Zrenjanina čine prvenstveno ljudi, koji idejama, zalaganjem i radom doprinose rastu i razvoju zajednice.

Emil Šarvari

predsednik Upravnog odbora

imsaplet.com

Steva Kočalka

član Upravnog odbora

valor.rs

Goran Đorđević

član Upravnog odbora

ultracaffe.rs

Gorjana Ponjević Ballani

član Upravnog odbora

Woodplanet

Fjodor Ćirić

član Upravnog odbora

www.opelcircom.rs

Goran Nešić

predsednik Skupštine

www.diginet.rs

Izabela Balint

izvršni direktor

Renata Ilić

stručni saradnik

Aktuelnosti
Virtuelni inkubator

Aktuelnosti

23.05.2024.

Preduzetnički sportski dan na Motelu okupio je više od 100 poslodavaca i zaposlenih

Prošle subote, 18. maja na izletištu Motel „Šumica“, Unija poslodavaca Srbije – poslodavci Zrenjanina organizovala je Preduzetnički sportski dan. Više od stotinu posetilaca takmičilo se u fudbalu, košarci, streljaštvu, streličarstvu i pikadu, dok se šest prijavljenih ekipa nadmetalo u kuvanju gulaša. Posetioci su bili u prilici da se oprobaju u golfu i da uživaju u […]
Detaljnije
17.04.2024.

Održan Upravni odbor u proširenom sastavu

Održan sastanak Upravnog odbora Unije poslodavaca Zrenjanina u proširenom sastavu. Cilj ovog sastanka bio je upoznavanje sa trenutnim aktivnostima Unije, kao i otvaranje prostora za vaše predloge i savete koji će doprineti kvalitetnijem radu našeg udruženja. Vaše mišljenje je od velikog značaja za nas, stoga vas pozivamo da se uključite i da svojim idejama doprinesete […]
Detaljnije
13.04.2024.

Poslovno planiranje i finansijsko upravljanje: Kako napraviti uspešan poslovni plan i upravljati finansijama

Predavanje na temu upravljanja finansijama održao je ekonomista Nikola Zorić, stručnjak za sastavljanje biznis planova i finansijsko upravljanje,  pred 30 posetilaca. Prisutni su se ovom prilikom upoznali sa osnovnim finansijskim pojmovima poput prihoda, rashoda, aktive, pasive, tokova novca, priliva, likvidnosti, solventnosti i slično. Na osnovu dugogodišeg iskustva u bankarskom sektoru i saradnje sa malim i […]
Detaljnije