Izvor : Portal Zrenjaninski 

Sekcija za žensko preduzetništvo Unije poslodavaca Zrenjanina, posle pauze zbog pandemije virusa korona, ponovo organizuje Dečiju pijacu. Dečija pijaca će biti održana u subotu, 23. aprila, u centru grada, kod Vodotornja, u okviru manifestacije „Uskršnje jaje“.   Prodajni prostor je besplatan za sve mališane. Oni mogu prodavati garderobu, udžbenike, knjige i igračke, kao i predmete.

Posle pauze ponovo će biti organizovana Dečija pijaca

Sekcija za žensko preduzetništvo Unije poslodavaca Zrenjanina, posle pauze zbog pandemije virusa korona, ponovo organizuje Dečiju pijacu. Dečija pijaca će biti održana u subotu, 23. aprila, u centru grada, kod Vodotornja, u okviru manifestacije „Uskršnje jaje“.

Prodajni prostor je besplatan za sve mališane. Oni mogu prodavati garderobu, udžbenike, knjige i igračke, kao i predmete koje sami naprave.

„Ideja je da naučimo decu da se odvoje od stvari koje im više ne trebaju i da, umesto toga da ih bace, prodaju po simboličnim cenama. Time će produžiti životni vek tim stvarima, a ujedno i omogućiti drugoj deci da kupuju robu po povlašćenim cenama. Na taj način izlazimo u susret onima koji možda ne mogu kupiti sve nove stvari, a ovaj način prodaje i kupovine svakako je zabavan za najmlađe“, kažu organizatori Dečije pijace.

„Zanimljiv momenat u celoj priči je da su učesnici Dečije pijace, prilikom registracije na samom događaju, u obavezi da doniraju jedan proizvod za zajedničku tezgu. Novac prikupljen od prodatih proizvoda sa zajedničke tezge biće potrošen u humanitarne svrhe. Simbolika zajedničke tezge je da ljudi koji ulaze u svet preduzetništva moraju da izvrše registraciju firme, da plate poreze i takse. Poruka je, da bi dobio nešto, odnosno da bi zaradio, moraš i da se odrekneš nekih stvari“, objašnjavaju organizatori.

Aktuelnosti
Virtuelni inkubator

Aktuelnosti

17.04.2024.

Održan Upravni odbor u proširenom sastavu

Održan sastanak Upravnog odbora Unije poslodavaca Zrenjanina u proširenom sastavu. Cilj ovog sastanka bio je upoznavanje sa trenutnim aktivnostima Unije, kao i otvaranje prostora za vaše predloge i savete koji će doprineti kvalitetnijem radu našeg udruženja. Vaše mišljenje je od velikog značaja za nas, stoga vas pozivamo da se uključite i da svojim idejama doprinesete […]
Detaljnije
13.04.2024.

Poslovno planiranje i finansijsko upravljanje: Kako napraviti uspešan poslovni plan i upravljati finansijama

Predavanje na temu upravljanja finansijama održao je ekonomista Nikola Zorić, stručnjak za sastavljanje biznis planova i finansijsko upravljanje,  pred 30 posetilaca. Prisutni su se ovom prilikom upoznali sa osnovnim finansijskim pojmovima poput prihoda, rashoda, aktive, pasive, tokova novca, priliva, likvidnosti, solventnosti i slično. Na osnovu dugogodišeg iskustva u bankarskom sektoru i saradnje sa malim i […]
Detaljnije
12.04.2024.

Održano predavanje: Kako uspešno komunicirati sa klijentima, partnerima i zaposlenima

Predavanje pod ovim nazivom održala je Dubravka Popović, članica Unije poslodavaca, preduzetnica sa višegodišnjim iskustvom u medijima, ali i ličnom i profesionalnom razvoju, koučingu i psihoterapiji. Predavanje je održano u restoranu „Renesansa“, 12. aprila 2024. godine, pred 30 posetilaca koji su se ovom prilikom upoznali sa tipovima ličnosti, modelima učinkovite komunikacije, zdravim pristupom pružanju povratnih […]
Detaljnije