Unija poslodavaca Srbije – poslodavci Zrenjanina ogranak je Unije poslodavaca Srbije sa dejstvom na teritoriji srednjeg Banata. Predstavlja neprofitnu, nevladinu, nestranačku organizaciju osnovanu na bazi dobrovoljnog članstva pravnih lica. Od svog osnivanja 2005. godine do danas Unija je okupila 187 privrednih subjekata sa više od 6000 zaposlenih, a gotovo 250 lokalnih firmi pružilo je svoj doprinos razvoju organizacije.

 

Osnovni cilj delovanja Unije poslodavaca u Zrenjaninu jeste zaštita interesa firmi članica, pružanje pravovremenih informacija od značaja za poslovanje, ostvarivanje ušteda sklapanjem kolektivnih ugovora, edukacija privrednika i zaposlenih, pravno savetovanje, savetovanje i podrška pri konkurisanju kod različitih fondova, promocija privatnog preduzetništva, organizacija događaja od značaja za lokalnu privredu, umrežavanje članova i podsticanje poslovne saradnje među firmama.

 

Unija poslodavaca Srbije – poslodavci Zrenjanina ogranak je Unije poslodavaca Srbije, jedinog udruženja poslodavaca iz naše države koje je član Međunarodne organizacije rada. Preko Unije poslodavaca Srbije, poslodavci iz Zrenjanina i Srednjobanatskog upravnog okruga deluju na državnom i međunarodnom nivou. Unija poslodavaca Srbije jedina je organizacija koja je stekla pravo da predstavlja poslodavce u pregovorima sa državnim organima i sindikatima i koja je priznata od strane sličnih organizacija u Evropskoj Uniji.

 

Upravljačku strukturu lokalne kancelarije u Zrenjaninu čini Upravni odbor na čelu sa Predsednikom, koji je izabran na osnovu glasova najmanje polovine članova. Mandat Upravnog odbora traje četiri godine.

 

Aktivnosti Unije poslodavaca u Zrenjaninu beleže značajan rast iz godine u godinu. Najveću vidljivost organizacija je stekla organizovanjem privredne manifestacije ZRBIZNET koja se održava od 2017. godine, kao i kreiranjem i održavanjem informativnog portala Virtuelni inkubator. Unija je član Poslovnog saveta Grada Zrenjanina, koji aktivno radi na poboljšanju saradnje između lokalne samouprave i privrednih subjekata. Cilj postojanja ovog radnog tela jeste učestvovanje predstavnika privrede u donošenju odluka koje se tiču uslova za obavljanje privrednih delatnosti, lokalnih taksi, naknada i položaja preduzetnika i privrednika.  Kontinuirano se sprovode aktivnosti umrežavanja preduzetnika, a jedna od najposećenijih aktivnosti ove vrste jeste Preduzetnički sportski dan. Pri Uniji poslodavaca u Zrenjaninu organizovana je Sekcija za žensko preduzetništvo koja aktivno radi na promociji preduzetništva kod žena i mladih. Sekcija preduzetnica sprovodi svoje samostalne projekte, a uz podršku Unije organizuje Dečiju pijacu – jedini događaj na teritoriji srednjeg Banata koji se bavi promocijom preduzetničkog duha kod najmlađih. Unija poslodavaca Zrenjanina periodično organizuje edukacije, info dane i savetovanja za firme članice, u skladu sa aktuelnim privrednim temama i poslovnim trendovima. U saradnji sa Zrenjaninskim poslovnim krugom, Unija učestvuje u sprovođenju projekta Letnja stručna praksa. Cilj projekta jeste da omogući studentima Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ sticanje praktičnih znanja i veština koje će ih bolje pozicionirati na tržištu rada. Samostalno ili u saradnji sa drugim poslovnim organizacijama, Unija poslodavaca Srbije – poslodavci Zrenjanina predlaže izmene zakona i podzakonskih akata u cilju poboljšanja uslova poslovanja privrednih subjekata.

 

U proteklih 15 godina, Unija poslodavaca Srbije – poslodavci Zrenjanina uspostavila je saradnju sa svim poslovnim organizacijama na teritoriji srednjeg Banata, sa obrazovnim i visokoobrazovnim institucijama i drugim činiocima javne i poslovne zajednice. Takođe, dala je svoj doprinos društvenom i kulturnom razvoju lokalne sredine saradnjom ustanovama kulture, sportskim klubovima, lokalnim  manifestacijama i promocijom turističkog potencijala Zrenjanina.

 

Kako se povećava intenzitet i dinamika delovanja Unije poslodavaca Srbije, kao i samostalnih aktivnosti lokalne kancelarije u Zrenjaninu, javila se potreba za strateškim planiranjem i preciznim definisanjem pravca razvoja.

 

Ovom Strategijom, Unija poslodavaca Srbije – poslodavci Zrenjanina definiše fokusne tačke i aktivnosti daljeg razvoja organizacije, oslanjajući se na interne i eksterne strateške okvire, aktuelnu politiku Vlade Republike Srbije, evropske i globalne poslovne trendove i stavove članova organizacije.

Aktuelnosti
Virtuelni inkubator

Aktuelnosti

21.12.2023.

Donec tempor dolor tellus, in pellentesque tortor preti

Duis rhoncus tristique quam, ut aliquet nisi porta eu. Quisque eleifend nibh vitae augue sollicitudin, a tincidunt nulla vehicula. In lacinia volutpat ornare. Cras mauris
Detaljnije
21.12.2023.

Phasellus diam urna, viverra sed nisi in, eleifend tincid

Cras nunc dolor, congue nec interdum in, condimentum sed elit. Sed id dapibus lorem. Mauris nibh diam, efficitur a vehicula eu, consequat sagittis odio. Donec ut lorem arcu. Praesent eu mattis leo, sit amet consequat nisi. Nullam sagittis orci sed placerat faucibus.
Detaljnije
21.12.2023.

Curabitur nisl orci, tempus vitae eleifen

Orci varius natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Morbi a sapien ut ante placerat c
Detaljnije