Unija poslodavaca Srbije – poslodavci Zrenjanina ogranak je Unije poslodavaca Srbije sa dejstvom na teritoriji srednjeg Banata. Predstavlja neprofitnu, nevladinu, nestranačku organizaciju osnovanu na bazi dobrovoljnog članstva pravnih lica. Od svog osnivanja 2005. godine do danas Unija je okupila 187 privrednih subjekata sa više od 6000 zaposlenih, a gotovo 250 lokalnih firmi pružilo je svoj doprinos razvoju organizacije.

 

Osnovni cilj delovanja Unije poslodavaca u Zrenjaninu jeste zaštita interesa firmi članica, pružanje pravovremenih informacija od značaja za poslovanje, ostvarivanje ušteda sklapanjem kolektivnih ugovora, edukacija privrednika i zaposlenih, pravno savetovanje, savetovanje i podrška pri konkurisanju kod različitih fondova, promocija privatnog preduzetništva, organizacija događaja od značaja za lokalnu privredu, umrežavanje članova i podsticanje poslovne saradnje među firmama.

 

Unija poslodavaca Srbije – poslodavci Zrenjanina ogranak je Unije poslodavaca Srbije, jedinog udruženja poslodavaca iz naše države koje je član Međunarodne organizacije rada. Preko Unije poslodavaca Srbije, poslodavci iz Zrenjanina i Srednjobanatskog upravnog okruga deluju na državnom i međunarodnom nivou. Unija poslodavaca Srbije jedina je organizacija koja je stekla pravo da predstavlja poslodavce u pregovorima sa državnim organima i sindikatima i koja je priznata od strane sličnih organizacija u Evropskoj Uniji.

 

Upravljačku strukturu lokalne kancelarije u Zrenjaninu čini Upravni odbor na čelu sa Predsednikom, koji je izabran na osnovu glasova najmanje polovine članova. Mandat Upravnog odbora traje četiri godine.

 

Aktivnosti Unije poslodavaca u Zrenjaninu beleže značajan rast iz godine u godinu. Najveću vidljivost organizacija je stekla organizovanjem privredne manifestacije ZRBIZNET koja se održava od 2017. godine, kao i kreiranjem i održavanjem informativnog portala Virtuelni inkubator. Unija je član Poslovnog saveta Grada Zrenjanina, koji aktivno radi na poboljšanju saradnje između lokalne samouprave i privrednih subjekata. Cilj postojanja ovog radnog tela jeste učestvovanje predstavnika privrede u donošenju odluka koje se tiču uslova za obavljanje privrednih delatnosti, lokalnih taksi, naknada i položaja preduzetnika i privrednika.  Kontinuirano se sprovode aktivnosti umrežavanja preduzetnika, a jedna od najposećenijih aktivnosti ove vrste jeste Preduzetnički sportski dan. Pri Uniji poslodavaca u Zrenjaninu organizovana je Sekcija za žensko preduzetništvo koja aktivno radi na promociji preduzetništva kod žena i mladih. Sekcija preduzetnica sprovodi svoje samostalne projekte, a uz podršku Unije organizuje Dečiju pijacu – jedini događaj na teritoriji srednjeg Banata koji se bavi promocijom preduzetničkog duha kod najmlađih. Unija poslodavaca Zrenjanina periodično organizuje edukacije, info dane i savetovanja za firme članice, u skladu sa aktuelnim privrednim temama i poslovnim trendovima. U saradnji sa Zrenjaninskim poslovnim krugom, Unija učestvuje u sprovođenju projekta Letnja stručna praksa. Cilj projekta jeste da omogući studentima Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ sticanje praktičnih znanja i veština koje će ih bolje pozicionirati na tržištu rada. Samostalno ili u saradnji sa drugim poslovnim organizacijama, Unija poslodavaca Srbije – poslodavci Zrenjanina predlaže izmene zakona i podzakonskih akata u cilju poboljšanja uslova poslovanja privrednih subjekata.

 

U proteklih 15 godina, Unija poslodavaca Srbije – poslodavci Zrenjanina uspostavila je saradnju sa svim poslovnim organizacijama na teritoriji srednjeg Banata, sa obrazovnim i visokoobrazovnim institucijama i drugim činiocima javne i poslovne zajednice. Takođe, dala je svoj doprinos društvenom i kulturnom razvoju lokalne sredine saradnjom ustanovama kulture, sportskim klubovima, lokalnim  manifestacijama i promocijom turističkog potencijala Zrenjanina.

 

Kako se povećava intenzitet i dinamika delovanja Unije poslodavaca Srbije, kao i samostalnih aktivnosti lokalne kancelarije u Zrenjaninu, javila se potreba za strateškim planiranjem i preciznim definisanjem pravca razvoja.

 

Ovom Strategijom, Unija poslodavaca Srbije – poslodavci Zrenjanina definiše fokusne tačke i aktivnosti daljeg razvoja organizacije, oslanjajući se na interne i eksterne strateške okvire, aktuelnu politiku Vlade Republike Srbije, evropske i globalne poslovne trendove i stavove članova organizacije.

Aktuelnosti
Virtuelni inkubator

Aktuelnosti

17.04.2024.

Održan Upravni odbor u proširenom sastavu

Održan sastanak Upravnog odbora Unije poslodavaca Zrenjanina u proširenom sastavu. Cilj ovog sastanka bio je upoznavanje sa trenutnim aktivnostima Unije, kao i otvaranje prostora za vaše predloge i savete koji će doprineti kvalitetnijem radu našeg udruženja. Vaše mišljenje je od velikog značaja za nas, stoga vas pozivamo da se uključite i da svojim idejama doprinesete […]
Detaljnije
13.04.2024.

Poslovno planiranje i finansijsko upravljanje: Kako napraviti uspešan poslovni plan i upravljati finansijama

Predavanje na temu upravljanja finansijama održao je ekonomista Nikola Zorić, stručnjak za sastavljanje biznis planova i finansijsko upravljanje,  pred 30 posetilaca. Prisutni su se ovom prilikom upoznali sa osnovnim finansijskim pojmovima poput prihoda, rashoda, aktive, pasive, tokova novca, priliva, likvidnosti, solventnosti i slično. Na osnovu dugogodišeg iskustva u bankarskom sektoru i saradnje sa malim i […]
Detaljnije
12.04.2024.

Održano predavanje: Kako uspešno komunicirati sa klijentima, partnerima i zaposlenima

Predavanje pod ovim nazivom održala je Dubravka Popović, članica Unije poslodavaca, preduzetnica sa višegodišnjim iskustvom u medijima, ali i ličnom i profesionalnom razvoju, koučingu i psihoterapiji. Predavanje je održano u restoranu „Renesansa“, 12. aprila 2024. godine, pred 30 posetilaca koji su se ovom prilikom upoznali sa tipovima ličnosti, modelima učinkovite komunikacije, zdravim pristupom pružanju povratnih […]
Detaljnije